nieuws

Alfa-college (Groningen)

Home

Alfa-college (Groningen)

Niveau: MBO Internet: www.alfa-college.nl Bezoekadres: Admiraal de Ruyterlaan 2, 9726 GR Groningen Contact: (050) 597 34 00 E-mail: info@alfa-college.nl Het Alfa-college is het christelijk Regionaal Opleidingencentrum in Noord- en Oost-Nederland. Je kunt een opleiding volgen in Groningen, Assen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen en Leek. Bij het Alfa-college kun je kiezen voor leren en stage lopen, dan […]

Niveau: MBO

Internet: www.alfa-college.nl

Bezoekadres: Admiraal de Ruyterlaan 2, 9726 GR Groningen

Contact: (050) 597 34 00

E-mail: info@alfa-college.nl

Het Alfa-college is het christelijk Regionaal Opleidingencentrum in Noord- en Oost-Nederland. Je kunt een opleiding volgen in Groningen, Assen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen en Leek. Bij het Alfa-college kun je kiezen voor leren en stage lopen, dan volg je de beroepsopleidende leerweg (BOL). Werken en leren kan ook, dan volg je de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Opleidingen in de voertuigenbranche kun je bij het Alfa-college op vier niveaus volgen. Alle opleidingen hebben afsluitende proeven van bekwaamheid. Dan doe je een praktijkgerichte opdracht op school, op je stagebedrijf of bij een ander bedrijf.

Voor de opleiding op niveau 1 is geen vooropleiding nodig. Voor opleidingen op niveau 2 gelden de volgende vooropleidingseisen: vmbo-bb/leerwerktrajecten in de sector Techniek of een andere sector met in je vakkenpakket wiskunde of NASK1, vbo-diploma op B-niveau met tenminste één van de vakkenwiskunde, natuurkunde of scheikunde in je vakkenpakket of een diploma van een verwante opleiding op niveau 1.

Voor opleidingen op niveau 3 en 4 gelden de volgende vooropleidingseisen: vmbo-kb, gl of tl in de sector Techniek of in een andere sector aangevuld met wiskunde of NASK1, vbo-diploma op C-niveau of mavo met in je vakkenpakket tenminst eéén van de vakken wiskunde, natuurkunde of scheikunde, een overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo of diploma van een verwante opleiding op niveau 2.

Reageer op dit artikel