nieuws

‘Volkswagen haalt Toyota in

Home

‘Volkswagen haalt Toyota in

Volkswagen steekt Toyota naar de kroon als grootste autoproducent ter wereld. Dat valt af te leiden uit niet-officiële data over het eerste kwartaal van de twee autogiganten. Terwijl er veel vraag was naar auto’s van het Duitse concern, waar ook Audi, Skoda en Seat onder vallen, kampte Toyota de afgelopen maanden juist met een terugvallende vraag naar zijn voertuigen.

Toyota is nu nog de grootste autofabrikant ter wereld. Het concern moet het vooral hebben van de verkopen in de Verenigde Staten en Japan, landen die hard zijn getroffen door de economische crisis. Intussen profiteert Volkswagen van stimuleringsmaatregelen van de overheden in de thuislanden China, Duitsland en Brazilië.

Volkswagen heeft zich ten doel gesteld om binnen tien jaar Toyota en het Amerikaanse General Motors in te halen als grootste autoproducent ter wereld. Deze doelstelling werd in de autobranche in eerste instantie met enige scepsis ontvangen. Volgende week maken Toyota en Volkswagen bekend hoeveel auto’s ze hebben verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel