nieuws

Volkswagen breekt fusiegesprekken met Porsche af

Home

Volkswagen breekt fusiegesprekken met Porsche af

Volkswagen heeft de gesprekken met Porsche over een fusie afgebroken. Dat heeft een woordvoerder van Volkswagen zondag gezegd. Eerder op de dag had voorzitter Bernd Osterloh van de ondernemingsraad van het concern uit Wolfsburg gezegd dat het bedrijf in de huidige siutuatie geen atmosfeer voor constructieve gesprekken met Porsche waarnam.

Vandaag zouden beide partijen met elkaar om de tafel zitten, maar Volkswagen heeft afgezegd. De twee ondernemingen maakten begin mei bekend te willen “integreren” in één concern. De in totaal tien automerken van beide bedrijven zouden in stand moeten blijven. Eerder had Porsche geprobeerd Volkswagen over te nemen, maar dat bleek financieel niet haalbaar. Porsche heeft inmiddels wel een aandeel van 51 procent in Volkswagen.

Het Duitse blad Der Spiegel berichtte zaterdag dat Porsche overwoog om staatssteun aan te vragen. De sportautofabrikant zou een lening van 1 miljard euro willen bemachtigen. De Duitse overheid heeft een fonds van 100 miljard euro gecreëerd om bedrijven in nood te kunnen bijstaan. Porsche zou als gevolg van de moeilijke omstandigheden in de autobranche en de recente uitbreiding van het belang in Volkswagen een schuldenlast van bijna 10 miljard hebben.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel