nieuws

Spyker ziet zonnige toekomst met nieuwe C8 Aileron

Home

Spyker ziet zonnige toekomst met nieuwe C8 Aileron

Spyker heeft vooralsnog geen last van de economische crisis. Topman Victor Muller verwacht dit jaar nog steeds “aanzienlijk meer” auto’s te produceren dan de 43 bolides in 2008, vooral dankzij de lancering van de nieuwe C8 Aileron. Daarvan beleefde de productieversie haar wereldprimeur op de Autosalon van Genève.

Spyker vestigt grote hoop op de supersportauto. “Ondanks de crisis denken we meer auto’s te kunnen verkopen dan vorig jaar”, zegt topman Muller. “Ik denk dat de Aileron veel meer mensen zal aanspreken dan we tot nu toe deden, omdat we een automatische versnellingsbak kunnen aanbieden. Van de klanten wil 95 procent een automatische bak, hoe je het wendt of keert. Dus het aantal mensen dat je nu kunt bereiken met je product, neemt enorm toe.” De C8 Aileron moet Spyker zelfs naar de “langverwachte winstgevendheid” leiden, aldus de onderneming. Sinds de beursgang in 2004 heeft het bedrijf nog nooit winst geboekt uit de verkoop van auto’s. Wanneer het bedrijf daarmee wel weer winstgevend zal zijn, kon de autobouwer uit Zeewolde niet zeggen.

Muller vreest er verder niet voor dat zijn toeleveranciers zoals het Britse Coventry Prototype Panels het loodje zullen leggen door de crisis. Dat bedrijf levert ook aan Bentley en andere luxe autofabrikanten. “Dat zijn kleine nichespelers die relatief onkwetsbaar zijn voor deze crisis. Alles wat groot is, doet veel pijn, alles wat klein is en zich klein genoeg maakt, kan onder deze storm doorkomen.”

Bron: ANP

Reageer op dit artikel