nieuws

‘Obama verkiest faillissement GM

Home

‘Obama verkiest faillissement GM

De Amerikaanse president Barack Obama is van plan het autoconcern General Motors Corporation failliet te laten gaan. Hij meent dat een goed begeleid faillissement de beste manier is om GM te herstructureren tot een nieuw levensvatbaar automobielbedrijf.

Dit berichtte woensdag het persbureau Bloomberg op gezag van Congresleden die speciaal over het beleid van de president inzake de auto-industrie zijn ingelicht. Een “snel en chirurgisch bankroet” is onvermijdbaar volgens zegslieden.

Obama zou hetzelfde voor hebben met Chrysler wanneer dat er niet in slaagt verder te gaan in een samenwerkingsverband met Fiat.

Een werkgroep voor de auto-industrie van het Witte Huis wees maandag de reorganisatieplannen van de noodlijdende autoconcerns af. Zij moesten daarin aantonen weer winstgevend te kunnen worden om voor extra overheidssteun in aanmerking te komen.

De nieuwe topman van GM, Fritz Henderson, verklaarde gisteren dat het bedrijf voor de nieuw gestelde deadline van 1 juni kan voldoen aan de eisen die de autowerkgroep van de regering Obama aan het concern heeft gesteld om een faillissement te voorkomen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel