nieuws

Karmann vraagt surseance aan

Home

Karmann vraagt surseance aan

De Duitse autotoeleverancier Karmann heeft woensdag uitstel van betaling aangevraagd. Het 107 jaar oude familiebedrijf heeft onvoldoende middelen om zijn financiële verplichtingen na te komen.

Volgens Karmann is de omzet zo sterk teruggelopen dat het geen geld meer heeft om een herstructurering te financieren. Het bedrijf uit Osnabrück wil nu met een door de rechtbank aangestelde curator proberen een reorganisatie door te voeren om zo veel mogelijk van de 3470 arbeidsplaatsen te behouden.

Karmann kampt met sterk teruglopende orders vanuit de autosector. Daarom schrapte Karmann de afgelopen jaren al duizenden banen en werden bepaalde activiteiten stopgezet.

Het bedrijf bouwt cabrio’s voor onder meer BMW, Renault en Mercedes-Benz en is vooral bekend van de legendarische tweedeurs sportwagen Karmann Ghia.

Ook was Karmann een belangrijke toeleverancier van Spyker. Die liet woensdagmiddag weten dat de surseance van Karmann geen enkele invloed heeft op de eigen productie omdat het bedrijf eerder dit jaar het laatste koetswerk voor Spyker maakte.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel