nieuws

GM wil af van meerderheidsbelang Opel

Home

GM wil af van meerderheidsbelang Opel

General Motors wil zijn meerderheidsbelang in de Europese dochter Opel opgeven als Europese landen over de brug komen om het voortbestaan van Opel veilig te stellen, meldt de Financial Times maandag.

GM, dat in de VS tegen een potentieel bankroet aankijkt, is volgens de krant in gesprek met meer dan zes financiële en industriële partijen over de verkoop van het belang. De autofabrikant wil binnen drie weken weten of er interesse is. Volgens het Amerikaanse blad Automotive News zou Fiat een alliantie met Opel onderzoeken.

Volgens bronnen verwacht General Motors geen winst te maken op de deal, maar wil het de opbrengst weer investeren in Opel’s bedrijfsvoering. De verkoop zou minimaal 500 miljoen euro moeten opbrengen. In ruil wil de meerderheidsaandeelhouder de toezegging voor een lening van enkele Europese landen, waaronder Duitsland, van 3,3 miljard euro, om de levensvatbaarheid van Opel zeker te stellen. Het hoofdkantoor van het merk kan dan in Duitsland komen en GM houdt een minderheidsbelang.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel