nieuws

GM: interesse voor Opel en Saab

Home

GM: interesse voor Opel en Saab

General Motors is ervan overtuigd investeerders te vinden om Opel en Saab overeind te houden. Volgens de topman van General Motors, Fritz Henderson, is er serieuze interesse voor de overname van Opel. Hij spreekt van meer dan zes partijen die hun interesse hebben getoond.

Het zou gaan om zowel financiële als industriële partijen. De interesse in Saab is minder evident, maar ook voor het kwakkelende Zweedse merk zijn er gegadigden, aldus Henderson. “Onze boeken zijn open voor ieder die wil.”

Ook GM heeft in Duitsland kunnen profiteren van de sloopregeling die de overheid instelde voor oude auto’s. “Onze Europese zaken hebben het beter gedaan dan verwacht”, aldus Henderson. Er waren twijfels of de Europese tak wel genoeg geld had om het vol te houden.

Snel 5 miljard dollar

Moederconcern GM heeft volgens bestuursvoorzitter Fritz Henderson wel “snel” extra overheidssteun ter waarde van 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) nodig. Hij zei dit vrijdag in een toelichting op eerder aangekondigde reorganisatieplannen.

Volgens Henderson is het niet duidelijk of de overheid het geld ook beschikbaar zal stellen. Henderson stelde dat GM mogelijk uitstel van betaling gaat aanvragen. Het bedrijf blijft dan wel operationeel en krijgt de tijd om orde op zaken te stellen.

GM heeft al 13,4 miljard dollar (10,1 miljard euro) overheidssteun gekregen. Henderson werd eerder door de overheid naar voren geschoven om binnen zestig dagen een plan te bedenken dat GM nieuw leven in kan blazen. Een andere mogelijkheid is dat GM failliet gaat.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel