nieuws

Ford dringt schulden fors terug

Home

Ford dringt schulden fors terug

Ford Motor, de enige Amerikaanse autoproducent die geen gebruikmaakt van staatssteun, heeft zijn schulden teruggebracht met 38 procent, ofwel 9,9 miljard dollar (6,7 miljard euro) tot 15,9 miljard dollar. Dat heeft Ford maandag bekendgemaakt.

De forse schuldreductie resulteert volgens Ford in een afname van de rentekosten met meer dan een een half miljard dollar per jaar. Van ‘de grote drie van Detroit’ (Chrysler, General Motors en Ford) hebben Chrysler en GM om hulp van de regering gevraagd om faillissement te voorkomen. In december kregen deze concerns noodkredieten van in totaal 17,4 miljard dollar. Ford gaf toen al aan over voldoende liquide middelen te beschikken om op eigen kracht verder te gaan.

Ford heeft 2,4 miljard dollar contanten gebruikt voor de schuldaflossing. De rest is gefinancierd met aandelen. Beleggers op Wall Street haalden maandag opgelucht adem. Het aandeel Ford maakte een koerssprong van 16 procent. “Hoewel de toekomst van Ford nog altijd afhankelijk is van een herstel van de autoverkopen, heeft deze schuldreductie de kans van een faillissement verkleind”, zei een Amerikaanse analist.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel