nieuws

Drie partijen bieden op Opel

Home

Drie partijen bieden op Opel

Drie partijen hebben woensdag een bod uitgebracht op de Europese dochteronderneming Opel van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). Een woordvoerder van GM heeft dit bekendgemaakt.

Geïnteresseerde partijen hadden tot 18.00 uur de tijd om een bod te doen. Fiat had eerder op woensdag al bevestigd een bod te hebben uitgebracht op Opel en het Britse Vauxhall. De twee andere partijen zijn Magna, een Canadese producent van auto-onderdelen en het Belgische RHJ International, een holding die is gespecialiseerd in auto-onderdelen.

GM en de Amerikaanse regering beslissen uiteindelijk voor welke partij wordt gekozen. De Duitse regering buigt zich ook over de plannen, omdat zij zal helpen bij de financiering. De Duitse minister Olaf Scholz van Arbeid liet woensdagmiddag weten dat de gekozen partij begin volgende week wordt bekendgemaakt. “We hebben niet al te veel tijd meer”, aldus Scholz.

GM heeft eigenlijk zijn handen al van Opel afgetrokken. Het Amerikaanse concern voert in de VS al een overlevingsstrijd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel