nieuws

Volkswagen koppelt bonus aan klanttevredenheid

Home

Volkswagen koppelt bonus aan klanttevredenheid

Volkswagen gooit het bonusbeleid voor de directie en het management volledig om. Bonussen zijn voortaan afhankelijk van de tevredenheid van klanten en werknemers, het rendement en of groeidoelstellingen worden behaald. Dat zei VW-directielid Horst Neumann in een interview met het Duitse persbureau DPA.

Het nieuwe bonusbeleid bij VW gaat vanaf volgend jaar in. De tevredenheid van klanten wordt wereldwijd gemeten. Ook de tevredenheid van werknemers en baanzekerheid zijn van belang. Daarnaast wordt gekeken naar de winstgevendheid, het marktaandeel en of verkoopdoelstellingen zijn behaald. “We willen een nauwe verbinding van bonussen en strategische doelen”, aldus Neumann.

Voorwaarde voor bonusbetalingen is dat VW winst boekt. “Als we geen geld verdienen, kunnen alle andere resultaten nog zo goed zijn, maar er zal geen bonus zijn”, zei Neumann. Ook worden aandelen als deel van de bonus volledig afgeschaft. “Bijna alle andere bedrijven oriënteren zich op de aandelenkoers. Maar de koers wordt niet alleen door de prestaties van het bedrijf bepaald, maar ook door andere factoren”, aldus Neumann.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel