nieuws

Topman Opel stapt op

Home

Topman Opel stapt op

De topman van Opel, Hans Demant, heeft zijn functie neergelegd. Dat maakte Opel vrijdag bekend. De 59-jarige Demant stond sinds 2004 aan de leiding van Opel. Hij wordt opgevolgd door Nick Reilly, de baas van de Europese divisie van General Motors.

GM besloot Opel vorig jaar na een slepende verkoopprocedure toch zelf te houden. Naar verwachting maakt het concern later deze maand bekend hoe het Opel weer winstgevend denkt te kunnen maken. GM gaf eerder al aan daarvoor 3,3 miljard euro nodig te hebben. Daarvan zou 2,7 miljard euro door Europese overheden moeten worden opgebracht.

Productiekrimp

Opel maakte vrijdag ook bekend dat het de helft van het Duitse personeel, ongeveer twaalfduizend werknemers, in januari en februari korter laat werken.

Opel krimpt de productie in omdat de vraag naar auto’s terugloopt. Opel verkocht vorig jaar weliswaar 31 procent meer auto’s dan in 2008, maar deskundigen verwachten niet dat het die lijn dit jaar kan doorzetten. Een groot deel van de groei was namelijk te danken aan de slooppremie die de Duitse overheid betaalde bij de inruil van een oude auto voor een nieuwer en milieuvriendelijker exemplaar. Die regeling is inmiddels stopgezet.

Het personeel in Rüsselsheim werkt in januari drie en in februari vier dagen minder. In die fabriek werd onlangs de productie van een model van Saab stilgelegd. Het personeel in de fabriek van Bochum wordt het zwaarst getroffen. Daar wordt de werktijd in beide maanden met ongeveer negen dagen ingekort.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel