nieuws

‘Spyker favoriet voor overnemen Saab

Home

‘Spyker favoriet voor overnemen Saab

Spyker Cars is General Motors’ favoriet voor het overnemen van het Zweedse Saab Automobile. Dat heeft een bron binnen GM die bij de onderhandelingen is betrokken, donderdag gezegd tegen het Zweedse persbureau TT.

Volgens de bron zou Spyker Cars, in meerderheid eigendom van de Russische zakenman Vladimir Antonov, autofabrikant Saab in zijn geheel willen overnemen. Tot nu toe meenden analisten dat het Chinese BAIC de beste kansen had. Het Aziatische bedrijf zou slechts delen van Saab willen kopen, waaronder de techniek om de modellen Saab 9-3 en 9-5 te maken.

Om risico’s te spreiden en het een eventuele koper gemakkelijker te maken, werd vier dagen geleden bekend dat Saab Automobiles op last van het Zweedse ministerie van Economische Zaken in vijf bv’s is opgedeeld: Powertrain, Parts, Property, Tools en Investering.

Tools is op 10 november als apart bedrijf geregistreerd en juist daarin toont het Chinese BAIC veel interesse. Property bestaat sinds 12 november. Parts is op 15 oktober in een nieuwe vorm geregistreerd. Powertrain heet sinds 20 november niet langer General Motors Powertrain, maar Saab Automobile Powertrain.

GM wil na de jaarwisseling bekendmaken of er een koper voor Saab is, of dat de stekker uit het Zweedse automerk wordt getrokken.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel