nieuws

‘Opel sluit fabriek Antwerpen

Home

‘Opel sluit fabriek Antwerpen

General Motors sluit zijn fabriek in Antwerpen, aldus bronnen bij het bedrijf woensdag. De fabriek heeft 2300 werknemers. General Motors waarschuwde al weken dat de toekomst van de fabriek in gevaar is. Het concern wil in Europa totaal achtduizend banen schrappen en de capaciteit met een vijfde inkrimpen, maar had tot dusver niet definitief besloten waar dat zou gebeuren.

“De directie is niet teruggekomen op het besluit om Antwerpen te sluiten. Nu heeft Opel-topman Nick Reilly aangekondigd dat het wordt uitgevoerd”, aldus een bron bij het bedrijf.

Reilly heeft een voorkeur dat de geplande nieuwe suv niet in Antwerpen, maar in Zuid-Korea wordt gemaakt door Daewoo.

Een woordvoerder van de Vlaamse overheid zegt dat er niets nieuws te melden is en dat ze blijft werken aan een toekomst voor de fabriek.

De vakbonden blokkeerden woensdag de fabriek in Antwerpen. Geen enkele nieuwe auto kan de fabriek uit. De bonden reageren met de actie op de mogelijke sluiting van de fabriek.

Topman Nick Reilly heeft voor donderdag een speciale ondernemingsraad belegd. Vanuit Duitsland kwamen geruchten dat hij daar de sluiting komt meedelen.

De vakbonden zeggen dat Opel zo’n ondernemingsraad niet mag beleggen. Ze eisen wel duidelijkheid. “Voor ons blijft het koffiedik kijken. We ondergaan al een jaar lang het ene sluitingsbericht na het andere”, zegt Rudi Kennes van vakbond ABVV.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel