nieuws

Ondernemingsraad Opel wijst plannen Magna af

Home

Ondernemingsraad Opel wijst plannen Magna af

De ondernemingsraad van Opel staat niet te springen over de saneringsplannen van de nieuwe eigenaar, het Canadese Magna. De raad wil dat de geplande inkrimping van het personeelsbestand gelijkmatig wordt verdeeld over alle fabrieken in Europa, zei voorzitter Klaus Franz maandag.

“De getallen die nu genoemd worden, kunnen wij niet accepteren. Onze berekeningen zijn anders”, zei Franz over de concrete plannen die al voor elke Opel-fabriek klaar zouden liggen.

De Duitse krant Welt am Sonntag had zondag gemeld dat Magna en zijn geldschieter, de Russische bank Sberbank, 10.560 arbeidsplaatsen bij Opel willen schrappen. In thuisland Duitsland zouden 4500 banen op de tocht staan, waarvan 2045 bij de fabriek in Bochum en 1817 in Rüsselsheim.

Het bedrijf zou ook kosten willen besparen door een deel van de productie over te hevelen van de fabriek in het Spaanse Zaragoza naar Duitsland.

Vertegenwoordigers van werknemers van de Europese Opel-fabrieken praten maandag met managers van het autoconcern en Magna over de toekomst van het nieuwe Opel. Daarbij gaat het onder meer over verdeling van de productie en de bijdrage die de verschillende fabrieken aan de sanering moeten leveren.

Volgens Franz worden het harde, constructieve onderhandelingen, die snel resultaat kunnen opleveren.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel