nieuws

Nog geen duidelijkheid over Opel

Home

Nog geen duidelijkheid over Opel

De gesprekken tussen de Duitse overheid en vertegenwoordigers van General Motors over de toekomst van Opel hebben dinsdag weinig opgeleverd. De partijen praten vrijdag verder, maar het is de vraag of er dan veel meer te melden valt.

Over de inhoud van de gesprekken van dinsdag is niets naar buiten gebracht. Maar deelnemers aan het overleg zijn sceptisch, zo meldde het Duitse persbureau DPA. Zij vragen zich af of er nog wel een besluit valt voor de Duitse verkiezingen (27 september).

Duitsland staat klaar om Opel voor miljarden aan staatssteun te geven, op voorwaarde dat de Duitse autofabrikant wordt verkocht aan het consortium van de Canadees producent van auto-onderdelen Magna en de Russische staatsbank Sberbank. Dat zou de minste banen in Duitsland kosten.

Maar GM heeft nog steeds geen besluit genomen. Niet alleen Magna, ook de investeringsmaatschappij RHJ International is nog in de race om Opel over te nemen. Dinsdag meldden verschillende media bovendien dat GM overweegt af te zien van de verkoop van Opel. Het zou met 3 miljard aan hulpkredieten van de Amerikaanse en diverse Europese regeringen Opel en de Britse tak Vauxhall in eigen hand willen houden.

De onduidelijkheid leidt tot onrust bij Opel-werknemers en vakbonden in Duitsland.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel