nieuws

Nog geen definitief akkoord over Opel

Home

Nog geen definitief akkoord over Opel

Het definitieve overnameakkoord over Opel tussen General Motors en Magna heeft vertraging opgelopen. Volgens vakbonden moeten eerst nog verscheidene kwesties uit de weg geholpen worden, waaronder een conflict met de vakbonden over banenreducties.

De ondertekening van de overeenkomst stond voor donderdag op de agenda. “Alles wat we nu weten is dat er waarschijnlijk geen handtekeningen zullen worden gezet. Voor vrijdag staat een nieuwe vergadering gepland”, zei een vakbondsleider tegenover persbureau AFP.

Eerder deze week meldden verscheidene media dat Magna dicht bij een akkoord was met de ondernemingsraad van Opel over een besparing van 265 miljoen euro op de loonkosten van het personeel. In ruil daarvoor zouden de werknemers van Opel samen een belang van 10 procent in het nieuwe bedrijf krijgen.

Europees commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) gaf vorige week aan de steun van de Duitse overheid voor Opel te willen onderzoeken. Duitsland wil Opel na de overname 4,5 miljard euro aan kredieten verstrekken. Andere landen met Opel-fabrieken vrezen echter dat Duitsland daarmee vooral wil voorkomen dat er arbeidsplaatsen verloren gaan in Duitse fabrieken.

Magna gaat naar verwachting 10.500 banen schrappen bij Opel.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel