nieuws

Nissan NV200 en Scania R serie in de prijzen

Home

Nissan NV200 en Scania R serie in de prijzen

De Nissan NV200-besteller is gekozen tot International van of the Year 2010. International Truck of the Year 2010 werd de nieuwe Scania R serie. Beide bedrijfsauto’s werden met een grote puntenvoorsprong gekozen.

De Nissan NV200 kreeg 107 punten op een totaal haalbaar aantal punten van 160. De Scania R serie kreeg maar liefst 114 punten.

Bij de Scania is de jury onder de indruk van het Driver Support-systeem, van de kwaliteit van de nieuwe software voor het schakelsysteem en van Opticruise.

De jury vindt Driver Support het beste systeem in zijn soort omdat het de chauffeur stimuleert om alle technische mogelijkheden die de Scania R-serie biedt om zuiniger en veiliger te rijden, ook daadwerkelijk te benutten.

In de oktobereditie van Auto & Motor TECHNIEK gingen we al dieper in op de brandstofsparende techniek in de Scania R-serie en de Driver Support on-board rijtraining.

Bij de Nissan NV200 werd de gunstige verhouding van de laadruimte ten opzichte van de uitwendige afmetingen gewaardeerd. De NV200 is qua laadruimte de grootste in zijn klasse. Ook de algehele afwerking en het geluidsniveau in de cabine scoorden hoog. Het juryrapport zegt verder dat Nissan met de NV200 de eerste bestelautofabrikant is die een ‘worldvan’ ontwikkelde, een bestelauto die verkocht gaat worden op de drie belangrijkste bestelautomarkten ter wereld.

Bron: TTM.nl

Reageer op dit artikel