nieuws

Minder verlies Volvo Trucks

Home

Minder verlies Volvo Trucks

Volvo, de op een na grootste vrachtwagenfabrikant ter wereld, heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 2,92 miljard Zweedse kroon (285 miljoen euro). Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Het verlies was dankzij kostenbesparingen kleiner dan verwacht. “Er zijn wat positieve signalen die erop duiden dat de afname in de vraag het dieptepunt heeft bereikt en we nu beginnen aan geleidelijk herstel”, zei Volvo in een toelichting. Daimler, de grootste truckfabrikant ter wereld, zei eerder deze week ook licht aan het eind van de tunnel te zien.

Door de recessie is de vraag naar vrachtwagens sterk afgenomen. Over de eerste negen maanden van het jaar is het aantal nieuw geregistreerde vans, vrachtwagens en bussen afgenomen met 35,6 procent tot 1.270.241 voertuigen volgens Acea, de organisatie van de autofabrikanten in Europa. In ons land daalde het aantal in de eerste drie kwartalen met 37,4 procent naar 53.848 bedrijfswagens.

De daling in Europa deed zich in de eerste drie kwartalen over de hele linie voor, van kleine busjes tot zware trucks. Bij bussen en touringcars was de afname het minst: 16,5 procent.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel