nieuws

GM: Spyker nog enige bieder op Saab

Home

GM: Spyker nog enige bieder op Saab

Spyker is nog de enige bieder op Saab. Dat zei interim-bestuursvoorzitter Ed Whitacre van GM dinsdag. Volgens de topman moet het mogelijk zijn om voor het einde van het jaar de deal rond Saab rond te hebben.

Spyker wilde de woorden van Whitacre niet bevestigen. Zondag liet topman Victor Muller van Spyker weten “midden in onderhandelingen” te zijn met Saab over een mogelijke overname.

Maandag werd bekend dat het Chinese Beijing Automotive Industry (BAIC) onderdelen van het automerk wil overnemen. Spyker zou samen met de Russische investeerder Vladimir Antonov de rest van het bedrijf willen kopen.

GM-topman Whitacre maakte verder bekend dat zijn bedrijf de ontvangen staatsleningen eind juni wil hebben terugbetaald. Hij plaatste wel de kanttekening dat de economische omstandigheden niet mogen verslechteren.

GM heeft een schuld bij de Amerikaanse overheid van 6,7 miljard dollar en van 1,4 miljard dollar bij de Canadese overheid. Het concern wil deze maand 1,2 miljard dollar van de Amerikaanse lening terugbetalen. Ook wil het zo snel mogelijk de Canadese lening aflossen.

In totaal heeft het autoconcern, dat in juli een doorstart maakte in afgeslankte vorm, voor 49,5 miljard dollar aan kapitaalinjecties ontvangen. Een groot deel van dit bedrag is omgezet in aandelen van het ‘nieuwe’ GM. In ruil daarvoor kreeg de Amerikaanse overheid een belang in het bedrijf van 61 procent. De Canadezen kregen 11,7 procent van de aandelen in handen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel