nieuws

‘GM moet deze week beslissen over Saab

Home

‘GM moet deze week beslissen over Saab

General Motors moet deze week een beslissing nemen over de verkoop van de noodlijdende Zweedse dochter Saab. Dat heeft de Zweedse staatssecretaris van Economische Zaken Joran Hagglund donderdag gezegd tegenover dagblad Svenska Dagbladet.

GM liet begin deze maand weten dat ze tot eind december biedingen op Saab in overweging zouden nemen. “Ze moeten deze week minstens een geïnteresseerde partij gekozen hebben, anders zal het moeilijk worden om tot een overeenkomst te komen”, stelt Hagglund.

Eerder dit jaar leek het erop dat Saab gered zou worden met een overname door de kleine sportautoproducent Koenigsegg. Dit bedrijf trok zich echter op het laatste moment terug, waardoor weinig tijd overbleef om een nieuwe koper te vinden. De Chinese autoproducent BAIC, dat al eerder interesse toonde in Saab, zou nog steeds in de race zijn om het bedrijf over te nemen.

Sportautoproducent Spyker uit Zeewolde verraste de autowereld onlangs met de mededeling dat zij ook Saab willen inlijven. In Zeewolde is men nog steeds geïnteresseerd in een overname van Saab, liet een woordvoerder van Spyker donderdag weten. Spyker is echter niet op de hoogte van een deadline die aan moederconcern General Motors is gesteld om deze week met een potentiële koper voor Saab op de proppen te komen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel