nieuws

Geen plannen voor fusie Fiat en Chrysler

Home

Geen plannen voor fusie Fiat en Chrysler

Topman Sergio Marchionne van Fiat heeft geen directe plannen om de autofabrikanten Fiat en Chrysler samen te voegen. Dat heeft Marchionne maandag gezegd tijdens de beursgang van Fiat Industrial, de niet-autoactiviteiten van het conglomeraat, in Milaan.

“Ik heb geen fusieplannen voor Fiat en Chrysler”, aldus de bestuursvoorzitter. Fiat nam in 2009 samen met een aantal andere partijen de meeste onderdelen van Chrysler over en kreeg zelf een belang van 20 procent in het Amerikaanse bedrijf. Marchionne zei wel te overwegen het belang wellicht dit jaar al uit te breiden tot 51 procent wanneer het tot een beursgang van Chrysler komt.

Fiat kondigde het splitsen van de autotak (Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati en Ferrari) en het onderdeel dat vrachtwagens en zware industriële machines bouwt, in april vorig jaar aan. De maatregel moet voor beide onderdelen meer waarde opleveren. De industriële tak (onder meer CNH, Iveco en Fiat Powertrain Industrial) kreeg maandag een aparte beursnotering aan de beurs in Milaan onder de naam Fiat Industrial.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel