nieuws

Fusie Porsche Volkswagen eerder dan verwacht

Home

Fusie Porsche Volkswagen eerder dan verwacht

De integratie van Porsche in de Volkswagengroep kan volgend jaar al worden afgerond, een jaar eerder dan gepland. Dat heeft de financieel topman van VW, Hans-Dieter Poetsch, maandag gezegd tegenover de Duitse krant Die Welt.

“Als alles soepel verloopt op het economische vlak en de situatie op de financiële markten gunstig is, kunnen we gas geven en de twee bedrijven in 2010 samenvoegen. Dit is natuurlijk wel een erg optimistisch scenario”, aldus Poetsch.

Vorige week donderdag werden Volkswagen, de grootste autoproducent in Europa, en Porsche het eens over een fusie. Daarmee kwam een einde aan een jarenlange strijd in de bestuurskamers van de twee en tussen de families Porsche en Piëch, de eigenaren van de sportwagenfabrikant.

Poetsch verwacht, mede door de overname van Porsche, de Japanse concurrent Toyota tegen 2018 van de troon stoten als ’s werelds grootste autoproducent. “We kunnen deze doelstelling niet eerder bereiken omdat we niet sterk genoeg zijn in de Verenigde Staten”, stelt de financieel topman.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel