nieuws

Ford overtreft Chrysler in VS

Home

Ford overtreft Chrysler in VS

Chrysler heeft in november het aantal verkochte auto’s in de Verenigde Staten met 25 procent zien dalen naar 63.560 voertuigen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Concurrent Ford verkocht daar vorige maand 123.167 auto’s en dat zijn er evenveel als een jaar eerder. General Motors verkocht toen op de thuismarkt 151.427 auto’s, 2,2 procent minder dan in november vorig jaar.

Ford kondigde dinsdag bovendien aan dat het in het eerste kwartaal van komend jaar 550.000 auto’s gaat maken en dat is 58 procent meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar.

General Motors zag de verkoop van merken als Buick, Cadillac, Chevrolet en GMC vorige maand wel stijgen in de VS, maar het ging verder bergafwaarts met de verkoopcijfers van Hummer, Pontiac, Saab en Saturn.

General Motors liet dinsdag weten dat er weer gegadigden zijn om Saab over te nemen, nadat sportwagenfabrikant Koenigsegg de onderhandelingen over een overname afbrak. Het Amerikaanse concern begint wel zijn geduld te verliezen. Nog deze maand moeten de besprekingen tot resultaat leiden, anders nadert het einde voor Saab, waar 3400 mensen werken.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel