nieuws

‘Fiat verbetert bod op Opel

Home

‘Fiat verbetert bod op Opel

Fiat heeft zijn bod voor de overname van Opel verbeterd. Dat zei de Duitse minister van Economische Zaken Karl-Theodor zu Guttenberg zaterdag. “We merken dat alle partijen graag verder willen onderhandelen. Het is daarbij interessant dat Fiat zijn aanbod nog eens heeft verbeterd en in de afgelopen uren een duidelijker ontwerp heeft ingediend”, zei de minister.

Volgens Guttenberg is Fiat bereid meer kapitaal in Opel te steken en om meer risico’s voor eigen rekening te nemen.

Fiat moet het in de strijd om Opel opnemen tegen twee andere bieders. De Canadese producent van auto-onderdelen Magna lijkt in samenwerking met de Russische staatsbank Sberbank de meeste kans te maken. De derde geïnteresseerde partij is investeringsmaatschappij RHJ International.

Vertegenwoordigers van de Duitse regering, die zich actief met de verkoop van Opel bemoeit vanwege het grote belang van de auto-industrie voor de Duitse economie, toonden zich vrijdag het meest enthousiast over het plan van Magna. Hiermee zou de meeste werkgelegenheid van Opel in Duitsland behouden blijven.

Het Duitse weekblad Der Spiegel meldde zaterdag dat Magna bij een overname nog wel miljarden euro’s steun van de Duitse overheid nodig heeft. De overheid zou in elk geval een deel van de 3 miljard euro aan pensioenverplichtingen van Opel moeten overnemen. Daarnaast vraagt Magna volgens het weekblad voor 4,5 miljard euro kredietgaranties aan de overheid. Magna zou de productie in de Opel-abriek in Russelsheim met 90.000 voertuigen willen opvoeren tot 250.000 auto’s per jaar.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel