nieuws

Duitse regering wil deze week beslissen over Opel

Home

Duitse regering wil deze week beslissen over Opel

De Duitse regering wil deze week duidelijkheid scheppen in de overnamestrijd rond autoproducent Opel. Dat zei regeringswoordvoerder Ulrich Wilhelm maandag.

Woensdag moet in een topontmoeting tussen bondskanselier Angela Merkel, alle betrokken ministers en de minister-presidenten van de vier Duitse deelstaten waar Opel fabrieken heeft, worden besloten welke partij de steun van de overheid krijgt. Bij die vergadering zijn volgens Duitse media ook de topmannen van de bedrijven die Opel willen kopen en vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering aanwezig.

General Motors en de Amerikaanse regering beslissen uiteindelijk wie Opel mag overnemen. Geen van de kandidaten kan echter buiten de steun van de Duitse regering, die Opel bij een overname met miljarden staatssteun zal bijstaan.

Volgens de woordvoerder praat de regering nog altijd met drie partijen: Fiat, de Canadees-Oostenrijkse producent van auto-onderdelen Magna en de Amerikaanse investerings- maatschappij RHJ International. Dinsdag ontvangen Merkel en minister van Economische Zaken Karl-Theodor zu Guttenberg Fiat-topman Sergio Marchionne. Zondag spraken ze al met vertegenwoordigers van Magna.

Minister-president Günther Oettinger van de deelstaat Baden-Württemberg zei eerder op de dag nog dat het tot eind juni zou duren voordat er een beslissing kan worden genomen. Volgens Oettinger kunnen de geïnteresseerde partijen nog tot midden juni met een verbeterd bod over de brug komen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel