nieuws

Chrysler komt eind november met nieuwe strategie

Home

Chrysler komt eind november met nieuwe strategie

Chrysler ontvouwt eind november de nieuwe strategie waarmee het twee zware jaren achter zich hoopt te laten. Dat zei bestuursvoorzitter Sergio Marchionne, die ook topman is van Fiat, woensdag tijdens de autoshow in Frankfurt.

Marchionne zei ook dat de integratie van Chrysler in Fiat moeizamer verloopt dan verwacht. “We moeten absoluut helder voor ogen hebben wat we met Chrysler willen en waar de organisatie over vijf jaar moet staan”, aldus de topman.

Fiat nam samen met een aantal andere partijen de meeste onderdelen van Chrysler over en kreeg zelf een belang van 20 procent in het Amerikaanse bedrijf. In ruil daarvoor mag Chrysler Fiats technologie gebruiken voor de productie van kleinere, milieuvriendelijkere auto’s.

Marchionne is somber over de toekomst van de Europese auto-industrie. “De industrie blijft ploeteren omdat de productiecapaciteit niet is aangepast aan de afgenomen vraag”, aldus de topman. Hij voorziet dat de markt nog aanzienlijk zal krimpen. Wanneer de vraag met 5 tot 10 procent afneemt zal er volgens Marchionne “bij veel mensen bloed vloeien”.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel