nieuws

‘Chinese autobouwer ook geïnteresseerd in Opel

Home

‘Chinese autobouwer ook geïnteresseerd in Opel

Ook China mengt zich in de overnamestrijd rond Opel. Volgens de Britse krant Financial Times heeft de Chinese autoproducent Beijing Automotive Industry Corp (BAIC) interesse in de overname van Opel en de andere Europese dochterondernemingen van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). Dat meldde de zakenkrant zaterdag op basis van bronnen rond de overname.

Volgens ingewijden hebben de Chinezen donderdag in een brief aan de Duitse bank Dresdner Kleinwort, die GM bijstaat bij de verkoop van zijn Europese dochterondernemingen, laten weten geïnteresseerd te zijn in de overname van Opel. Een concreet bod werd echter niet uitgebracht.

De Chinese autofabrikant zou vooral zijn geïnteresseerd in het importeren van de auto’s en de technologie van Opel naar China. Deskundigen denken echter niet dat BAIC veel kans maakt om Opel daadwerkelijk over te nemen. “Geen enkel Chinees autobedrijf kan het zich veroorloven zoveel geld uit te geven”, stelde een Chinese analist tegen de Britse krant. “Ze zullen worden ontmoedigd om het bod werkelijk door te zetten”, voegde een anonieme ingewijde daar aan toe.

BAIC, dat een samenwerkingsverband heeft met Hyundai, verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar 250.000 auto’s. Daarmee is het de op vier na grootste autoproducent van China.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel