nieuws

BMW stopt met Formule 1

Home

BMW stopt met Formule 1

BMW stapt na dit seizoen uit de Formule 1. Dat maakte de Duitse renstal woensdag in München bekend. De hoge kosten en een tegenvallend seizoen liggen ten grondslag aan het besluit.

De enige zege van BMW in de Formule 1 tot nu toe was die van de Pool Robert Kubica in Montreal in juni vorig jaar. De tweede coureur bij de renstal is de Duitser Nick Heidfeld.

Het besluit maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie van BMW. Het vrijgekomen geld van de Formule 1 wordt voortaan besteed aan de ontwikkeling van nieuwe techniek en duurzame en milieuvriendelijke projecten. “Natuurlijk was dit een moeilijke beslissing. Maar het is een resolute stap in onze nieuwe strategie”, zei topman Norbert Reithofer woensdag.

Een oplossing voor het mogelijke personeelsoverschot in München en Hinwil is er nog niet. “We hebben dit pas gisteren besloten, dus we hebben nog geen gedetailleerde informatie”, aldus bestuurslid Klaus Draeger.

BMW blijft wel actief in andere raceklassen, zoals de touringcarseries en de Amerikaanse Le Mans Series. Ook blijft het Duitse bedrijf meedoen in de motorsport.

BMW maakte onder de naam BMW-Sauber in maart 2006 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Daarvoor voorzag de Duitse firma de bolides van Williams al van motoren.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel