nieuws

Bijna miljard verlies voor PSA

Home

Bijna miljard verlies voor PSA

PSA Peugeot Citroën heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies van 962 miljoen euro geleden. Het bedrijf lijdt net als andere autofabrikanten zwaar onder de economische crisis. De omzet van PSA daalde met bijna 22 procent tot 23,5 miljard euro.

In de eerste zes maanden van vorig jaar boekte PSA nog een winst van 733 miljoen euro. In geheel 2008 werd uiteindelijk een verlies geschreven van 343 miljoen euro, nadat de verkoop van nieuwe auto’s na de zomer instortte.

PSA verwacht dat de autoverkoop op de Europese markt dit jaar met 12 procent daalt. Tegen het einde van 2010 begint het herstel, aldus PSA.

Honda en Nissan, maakten woensdag ook bekend dat hun bedrijfsresultaten drastisch zijn verslechterd. De nettowinst van Honda daalde in het afgelopen kwartaal met 96 procent tot 7,56 miljard yen (57 miljoen euro). De omzet van de op een na grootste Japanse autofabrikant zakte met 30 procent tot 2 biljoen yen (15 miljard euro). Nissan boekte in de periode april-juni een verlies van 16,5 miljard yen (124 miljoen euro).

Honda verwacht in het huidige boekjaar, dat in maart volgend jaar afloopt, in de zwarte cijfers te blijven. Nissan gaat uit van een verlies van 170 miljard yen (1,3 miljard euro).

Bron: ANP

Reageer op dit artikel