nieuws

België hoopt op Kroes voor redding Opel

Home

België hoopt op Kroes voor redding Opel

België hoopt dat Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) ingrijpt als de Opelvestiging in Antwerpen het slachtoffer wordt van protectionistische maatregelen van Duitsland.

De Belgische Eurocommissaris Karel De Gucht gaat binnenkort hierover met Kroes praten, aldus de Vlaamse krant De Morgen maandag.

In België bestaat veel onrust over het lot van de Antwerpse Opelfabriek, waar zo’n 2700 mensen werken. Beide kandidaatovernemers van Opel, het Canadese Magna en de investesteringsmaatschappij RHJ International, zouden deze vestiging willen sluiten.

Beide bedrijven zouden zich laten leiden door de miljarden aan overheidssteun die Duitsland op tafel lijkt te willen leggen. Bijna de helft van de 54.000 Opelwerknemers in Europa werkt in Duitsland.

Kroes heeft zich in het verleden steeds hard opgesteld tegen protectionistische plannen van EU-lidstaten. Eerder dit jaar verbood ze de Franse regering steun te geven aan Franse autofabrikanten met als voorwaarde dat de bedrijven geen vestigingen in Frankrijk mochten sluiten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel