nieuws

Beherman nieuwe Nederlandse Saab-importeur

Home

Beherman nieuwe Nederlandse Saab-importeur

Beherman Nederland is vanaf 25 mei de nieuwe Nederlandse importeur van Saab-personenauto’s. Het Belgische moederbedrijf Beherman Groep neemt de Nederlandse import over uit de boedel van het failliete Kroymans. De Beherman Groep is al meer dan dertig jaar importeur van Saab in België en Luxemburg.

De nieuwe dochteronderneming Beherman Nederland wordt gevestigd in Vianen en zal zich met een volledig Nederlandse organisatie bezighouden met de import en verkoop van auto’s en onderdelen op de Nederlandse markt. De nieuwe Saab-importeur biedt werk voor 12 medewerkers.

Kees van den Berg, algemeen directeur van de Beherman Nederland is blij met het nieuwe importcontract van Saab voor Nederland. “Het geeft aan hoe groot het vertrouwen van Beherman Groep in de toekomst van Saab Automobile is.”

Autofabrikant Saab Automobile vroeg in februari surseance van betaling aan. Het dochterbedrijf van het noodlijdende General Motors wil na reorganisatie een doorstart maken om een zelfstandige onderneming te worden. De aanvraag voor uitstel van betaling volgde op de weigering van de Zweedse overheid om het automerk financieel te steunen.

Saab Automobile voerde de afgelopen maanden gesprekken met mogelijke investeerders. Het aantal partijen waarmee gesproken wordt is inmiddels teruggebracht tot drie kandidaten, die volgens Saab het vermogen en de ambitie hebben in Saab Automobile te investeren.

Beherman verwacht veel van de nieuwe modellen die Saab de komende 18 maanden wil introduceren.

Michel Buyvoets (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel