nieuws

Saab en BMW praten over samenwerking

Home

Saab en BMW praten over samenwerking

Saab en BMW zijn in gesprek over samenwerking. Dat bevestigde Saab-eigenaar Spyker maandag, zonder verdere details te geven. De koers van Spyker steeg maandagochtend op de beurs in Amsterdam met ruim 25 procent, na berichtgeving van de NOS dat de twee woensdag een technologische overeenkomst zullen sluiten.

De overeenkomst, waarvan de details nog onbekend zijn, zal volgens de NOS aan de vooravond van de autobeurs in Parijs bekend worden gemaakt om maximale aandacht te genereren.

De ‘Mondial de l’Automobile’ gaat aanstaande zaterdag open voor het publiek. De samenwerking moet vooral Saab, dat begin dit jaar op sterven na dood was, vooruit helpen.

Spyker, dat Saab begin dit jaar overnam nadat de Amerikaanse eigenaar General Motors van het merk af wilde, verwacht dat Saab op zijn vroegst in 2012 weer winstgevend zal zijn.

De samenwerking houdt volgens de NOS in dat Saab technologie en onderdelen van BMW gaat kopen. De overeenkomst zou bovendien het begin zijn van een langdurige relatie. Eerder deze zomer werd al gespeculeerd over samenwerking tussen Saab en BMW bij de ontwikkeling van het nieuwe model 9-2, gebaseerd op de Saab 92 uit de jaren vijftig.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel