nieuws

Geen opvolger Colt bij NedCar

Home

Geen opvolger Colt bij NedCar

Mitsubishi gaat geen opvolger van de Mitsubishi Colt maken bij NedCar in Born. Dat heeft het Japanse bedrijf aan NedCar laten weten, maakte de Limburgse autofabriek donderdag bekend.

NedCar kan tot eind 2012 de Colt blijven produceren. NedCar gaat samen met Mitsubishi bekijken of het Japanse bedrijf na die tijd bij NedCar auto’s in elkaar kan gaan zetten op basis van merendeels uit Japan geïmporteerde onderdelen. Voorwaarde is dan onder meer dat NedCar kan aantonen concurrerend te zijn met andere producenten.

Dat de autoproductie bij NedCar voorlopig is zekergesteld, noemt minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) in een reactie “positief”. Wel vindt de bewindsman het jammer dat de opvolger van de Colt straks niet langer in Nederland en Japan wordt geproduceerd. Over de alternatieve mogelijkheden voor na 2012 moet halverwege volgend jaar meer bekend zijn, aldus Verhagen.

Volgens de minister biedt het besluit van Mitsubishi ruimte om verder te praten over de toekomst. “Hopelijk geeft dit werknemers wat lucht.” Verhagen zal Mitsubishi erop wijzen dat Nederland een uitstekend vestigingsklimaat heeft. Hij brengt in januari een bezoek aan NedCar om met de directie en de werknemers te spreken over de toekomst.

De provincie Limburg en de gemeente Sittard Geleen reageren opgelucht, omdat Mitsubishi ruimte biedt voor onderzoek om de productie in Born te kunnen continueren.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel