nieuws

Zweedse Saab-dealers willen Spyker helpen

Home

Zweedse Saab-dealers willen Spyker helpen

Zweedse Saab-dealers willen Spyker Cars financieel steunen als het Nederlandse bedrijf geld nodig heeft om Saab van General Motors te kopen. Dat melden de autoverkopers vrijdag in het Zweedse financiële dagblad Dagens Industri.

Volgens de GM-dealervereniging staan de Saab-dealers klaar om eventueel de 17 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen die Spyker nodig heeft voor de tweede betaling aan GM. “We twijfelen er niet aan dat Spyker zelf de financiering rond krijgt, maar komt er een verzoek, dan kunnen we helpen”, aldus een woordvoerder.

Spyker en GM bereikten eind januari een overeenkomst over de overname van Saab Automobiles. Het Nederlandse autobedrijf betaalt omgerekend 52,5 miljoen euro contant en 231 miljoen euro in preferente aandelen voor de deal. Van het bedrag in contanten hoeft omgerekend circa 17 miljoen euro pas op 15 juli van dit jaar te worden voldaan. Spyker-directeur Victor Muller zoekt nog naar bronnen voor dat geld.

De Zweedse staatsschuld-controledienst (Riksgälden) startte deze week een onderzoek naar de afspraken met Spyker. Zweden staat garant voor een lening van 400 miljoen euro aan Spyker-Saab door de Europese Investeringsbank (EIB). “We kijken of het Nederlandse autobedrijf voldoende geld heeft. Anders gaat de zaak niet door”, stelt directeur-generaal Bo Lundgren van de dienst.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel