nieuws

VW investeert meer in China

Home

VW investeert meer in China

Volkswagen investeert de komende twee jaar 1,6 miljard euro extra in China. Dit liet het autoconcern maandag weten op de autobeurs Auto China 2010 in Peking. Volgens VW overtreft de groei van de Chinese automarkt tot dusver alle verwachtingen.

Tot 2012 steekt VW in totaal 6 miljard euro in zijn Chinese activiteiten. De extra investeringen gaan onder meer naar de bouw van twee nieuwe productielocaties en de ontwikkeling van elektrische auto’s.

China is inmiddels de grootste automarkt ter wereld. VW zag er de verkoop in het eerste kwartaal met 61 procent toenemen.

De Chinese automarkt groeit in rap tempo uit tot de speeltuin van de internationale auto-industrie. “De Chinese consument is bereid nieuwe technieken en nieuwe producten te accepteren”, aldus managing director Brian Link van de in China gevestigde automotive tak van Ernst&Young. Met een gemiddelde leeftijd van 35 is de Chinese autokoper veel jonger dan in Europa (49) en de Verenigde Staten (52).

Van de 89 nieuwe modellen die vanaf zaterdag te zien zijn op de Auto China 2010 in Peking zijn er 75 ontwikkeld door Chinese fabrikanten. Dankzij financiële steun van de overheid staat met name de ontwikkeling van de elektrische auto centraal, op dat gebied wil China wereldwijd marktleider worden. In tien dagen tijd worden 700.000 bezoekers verwacht.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel