nieuws

‘Volkswagen aast op Alfa Romeo

Home

‘Volkswagen aast op Alfa Romeo

De top van Volkswagen heeft interesse om Alfa Romeo in te lijven, mocht Fiat besluiten om het onderdeel in de etalage te zetten. Dat heeft een hooggeplaatste manager binnen VW maandag gezegd tegen het Duitse autoblad Automobilwoche.

“Alfa is een wereldwijd bekend merk met sportieve genen en een fantastische traditie. Als we zo’n schatkist kunnen krijgen, moeten we niet te lang wachten”, aldus de directeur. Het Italiaanse merk wordt herhaaldelijk in verband gebracht met het Duitse concern, dat een overnamekas heeft van 17,5 miljard euro. Daarmee wil VW plannen financieren om Toyota, ’s werelds grootste autoproducent, tegen 2018 van de eerste plaats te stoten.

Het VW-concern telt in totaal tien merken. Maar Volkswagen-topman Ferdinand Piech heeft vaak gezegd nog twee merken aan de stal te willen toevoegen. Eerder deze maand rondde Piech de overname af van de ontwerpstudio van de Italiaanse icoon Giorgetto Giugiaro. Hij tekende de gestroomlijnde sportcoupe Alfa Romeo Brera. Fiat heeft meerdere malen gezegd geen plannen te hebben om Alfa Romeo te verkopen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel