nieuws

Saab-vliegtuigen geen moeite met Saab-Spyker

Home

Saab-vliegtuigen geen moeite met Saab-Spyker

Spyker Cars mag van het Zweedse defensieconcern Saab de naam Saab Spyker Automobiles voeren voor het nieuwe bedrijf dat na de overname van Saab ontstaat. Dat zei de perschef van het bedrijf maandag tegen het Zweedse financiële dagblad Dagens Industri.

“We hebben absoluut niets tegen Spyker Cars’ overname van personenwagenmerk Saab, dat zien we zelfs als heel positief”, aldus perschef Ulrika Fager. “Saab-Spyker mag van ons. Er is geen risico voor verwarring, want het automerk heeft een andere missie als defensiebedrijf Saab.”

Spyker wil Antonov terug

Spyker-topman Victor Muller zei dinsdag tegen de Zweedse kwaliteitskrant Svenska Dagbladet (SvD) dat hij de Rus Vladimir Antonov terug wil als financier van het bedrijf.

Eigenaar General Motors wilde niet dat belangrijke technologie naar Rusland zou wegvloeien. Ook de regering in Stockholm was naar verluidt niet happig. Volgens de Zweedse inlichtingendienst Säpo is Antonov betrokken bij zware criminaliteit.

Victor Muller zegt nu tegen SvD dat Antonov denkt te kunnen bewijzen dat de verdenkingen tegen hem op onwaarheden berusten. “Natuurlijk is hij dan wederom welkom als financier. Hij was een fantastische steun voor het bedrijf’,” aldus de Spyker-directeur.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel