nieuws

Productie Saab op schema

Home

Productie Saab op schema

De productie van Saab loopt volgens plan. De fabrieksorders zijn gestegen sinds de overname door Spyker Cars in februari. Dat zei bestuursvoorzitter Jan-Ake Jonsson van Saab op de algemene aandeelhoudersvergadering van Spyker donderdag.

Volgens Jonsson zijn de orders voor Saab gestegen. Saab mikt voor dit jaar op de verkoop van 50.000 auto’s. De productie moet uitkomen op 53.800 stuks, aldus Jonsson. De doelstelling is gebaseerd op de introductie van nieuwe modellen. De nieuwe Saab 9-5 kan inmiddels worden besteld, maar wordt pas eind mei officieel op de markt gebracht.

Begin 2011 zal de 9-4X volgen en in 2012 komt de 9-3. Ook kijkt Saab naar de ontwikkeling van een nieuwe compacte auto, met de naam Saab 9-2. Volgens Spyker-topman Victor Muller is er veel vraag naar een compacte Saab en heeft het project hoge prioriteit. “Er is een golf van enthousiasme in de Saab-gemeenschap voor de 9-2.”

Saab wil in zijn hoofdfabriek in het Zweedse Trollhättan terug naar het productie- en verkoopniveau van voor de crisis van ongeveer 100.000 tot 125.000 stuks per jaar, inclusief de 9-4X die in Mexico wordt gebouwd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel