nieuws

Het gaat beter met Chrysler

Home

Het gaat beter met Chrysler

Chrysler, dat vorig jaar uit faillissementsbescherming kwam, heeft in het eerste kwartaal een duidelijke verbetering van de resultaten gezien. Dat maakte het bedrijf, dat wordt geleid door Fiat, woensdag bekend.

Het nettoverlies kwam uit op 197 miljoen dollar tegen een verlies van 2,69 miljard dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar. De omzet steeg met 2,7 procent tot 9,69 miljard dollar ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Operationeel boekte Chrysler in het eerste kwartaal een winst van 143 miljoen dollar. Het concern profiteerde van de kostenbesparingen die werden doorgevoerd om een doorstart te kunnen maken. Ook steeg de wereldwijde verkoop van Chrysler, geholpen door de introductie van een nieuwe Dodge Ram pickup-truck.

Chrysler kwam in juni vorig jaar uit faillissementsbescherming, na een miljardeninjectie van de Amerikaanse overheid. Het bedrijf leed vanaf juni tot en met eind 2009 een verlies van 3,8 miljard dollar. Fiat bezit een belang van 20 procent in Chrysler. De Amerikaanse overheid heeft bijna 10 procent en Canada bezit 2,5 procent. De vakbond UAW bezit 67,7 procent.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel