nieuws

GM verhoogt investeringen in Opel

Home

GM verhoogt investeringen in Opel

General Motors gaat zijn investeringen in Opel en Vauxhall fors verhogen. GM verwacht nu 1,9 miljard euro uit te geven om zijn Europese activiteiten weer levensvatbaar te maken. Eerder ging het bedrijf uit van 600 miljoen euro. Dat meldde GM dinsdag.

Europese regeringen hoeven door de verhoogde bijdrage van GM minder geld te steken in Opel en Vauxhall. Het bedrag, in de vorm van leengaranties, is verlaagd van 2,7 miljard naar minder dan 2 miljard euro.

De omvang van het totale reddingspakket is wel groter. Europese regeringen hebben GM gevraagd om rekening te houden met een tegenvaller van meer dan 400 miljoen euro vanwege de moeilijke omstandigheden op de automarkt. GM gaat eigen vermogen gebruiken en geld lenen om de hogere investeringen te financieren.

GM zag vorig jaar af van verkoop van Opel en Vauxhall. Het concern slankt de activiteiten sterk af. In totaal verdwijnen er ruim 8000 van de ongeveer 50.000 arbeidsplaatsen. In Duitsland gaan 3900 banen verloren. In Antwerpen gaat de grote fabriek helemaal dicht. Daardoor komen bijna 2400 werknemers op straat te staan.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel