nieuws

BMW laat Amerikaanse politie dieselen

Home

BMW laat Amerikaanse politie dieselen

BMW heeft een grote order ontvangen om 240.000 Amerikaanse politievoertuigen te voorzien van dieselmotoren. Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt. BMW kreeg de opdracht, die een waarde zou hebben van minstens een miljard dollar, van de Amerikaanse fabrikant van politieauto’s Carbon Motors.

Naast de zware zescilinderdieselmotoren leveren de Duitsers ook de koelsystemen, de uitlaatsystemen en de automatische versnellingsbakken voor de voertuigen. Het samenwerkingsverband maakt volgens BMW deel uit van zijn strategie om te profiteren van schaalvoordelen. Carbon Motors zegt voor BMW gekozen te hebben omdat de aandrijflijn het mogelijk maakt om te voldoen aan strenge milieu-eisen, de prestaties en lage onderhoudskosten.

Volgens Ian Robertson, de baas van de verkoop- en marketingafdeling van BMW, leveren de nieuwe diesels brandstofbesparingen op tot 40 procent ten opzichte van vergelijkbare benzinemotoren. De C02-uitstoot kan tot 30 procent worden teruggebracht. “Dat betekent dat de vloot van Carbon Motors slechts de helft van de huidige brandstof nodig heeft, terwijl het vermogen met 40 procent omhooggaat”, aldus Robertson.

Alle pogingen ten spijt is het BMW en andere Europese autoproducenten de afgelopen jaren niet gelukt om Amerikanen in diesels te laten rijden. Zij zijn nog altijd van mening dat een diesel veel lawaai maakt, stinkt en slecht is voor het milieu. Het marktaandeel van personenauto’s met een dieselmotor bedraagt in de Verenigde Staten ongeveer 5 procent. In Europa is dit ongeveer 60 procent.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel