nieuws

‘Deadline bod Spyker op Saab naar 7 januari

Home

‘Deadline bod Spyker op Saab naar 7 januari

General Motors heeft de deadline over de toekomst van Saab laten vallen. Dat heeft een woordvoerder van Saab gezegd naar aanleiding van berichtgeving hierover in De Financiële Telegraaf. Spyker-topman Victor Muller zei woensdag tegen persbureau Reuters dat Spyker tot 7 januari de tijd krijgt om een definitief overnamebod te doen.

“Wij zijn de ontmanteling aan het voorbereiden. Tegelijkertijd staan wij open voor alternatieven zoals biedingen. Daarom hebben we de deadline laten vallen”, aldus Saab-woordvoerder Eric Geers. Hij wilde, behalve Spyker, geen namen noemen van gegadigden.

“Het is niet duidelijk wanneer GM een beslissing zal nemen over de toekomst van Saab”, zei de Saab-woordvoerder woensdag. Het Amerikaanse automobielconcern had eerder aangegeven voor het einde van het jaar een beslissing te zullen nemen over ontmanteling of verkoop van de noodlijdende Zweedse dochter.

Onder meer Spyker is een van de gegadigden voor Saab. Eerder deze maand wees GM een bod van Spyker af. Vorige week zaten Spyker en GM weer om de onderhandelingstafel.

“Het wegvallen van deze fatale deadline is positief voor de onderhandelingen van Spyker met GM over Saab”, zei Spyker-topman Victor Muller tegen het Financieele Dagblad. Ook denkt Muller dat er behalve Spyker meer gegadigden zijn voor Saab.

Ondertussen gaat Saab de productie van onder meer het nieuwe model 9-5, die eerder deze maand werd stilgelegd, in januari deels hervatten. “We hebben opdrachten ontvangen en die moeten we afleveren”, aldus Saab-woordvoerder Geers.

Zweedse analisten en regeringsfunctionarissen hebben weinig vertrouwen in de overlevingskansen van Saab. Sommige analisten van de auto-industrie denken dat GM helemaal niet geïnteresseerd is in een redding van Saab. “Waarschijnlijk nemen ze liever nu de kosten van het sluiten van Saab voor hun rekening, zodat ze niet over vijf of tien jaar met nieuwe concurrentie worden geconfronteerd”, liet een van hen eerder weten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel