blog

Blog: Feestelijk jaar

Home

Blog: Feestelijk jaar

Hebbes! Het was wat zoekwerk, want van onze vooroorlogse uitgaven zijn er niet veel meer. Ik heb de allereerste AMT in handen. Toen nog: ‘Auto Techniek – populair technisch tijdschrift voor vakman, studerende en automobilist’.

Mei 1937 schreef hoofdredacteur Johs. Rinck in zijn eerste voorwoord: “Het tijdschrift dat met dit nummer z’n intrede in de automobielwereld doet is, ook wat z’n karakter betreft, voor Nederland nieuw. Op de vraag of er zowel in vakkringen als in die van hen die het Automobilisme beoefenen interesse voor zal zijn, durf ik volmondig ‘ja’ te zeggen”. Hier ligt de basis van het nu 75 jaar(gangen) jonge AMT. Geweldig om in handen te hebben. En zo gingen meer oude uitgaven door de handen van de AMT-redactie ter voorbereiding van het jubileumnummer. 001_AMT0316_2016_1024Een AMT net als anders, maar ook met extra pagina’s waarin we terug- én vooruit kijken. We vieren 75 jaar AMT. Niet met alleen dit ene speciale nummer maar tot en met AMT Live in november vieren we een klein feestje. In elk komend nummer kijken we subtiel terug op het verleden, maar wie jarig is trakteert ook. We beginnen deze maand. Als AMT-abonnee kreeg je afgelopen vrijdag de AMT in de bus. Hier zit ook een gouden flyer bij. Wat je daarmee kan winnen? Nou, bijvoorbeeld een AMT-voetbaltafel voor in de kantine, praktisch gereedschap of een iPad. Daarmee kun je dan mooi AMT digitaal lezen. Dat is namelijk een cadeautje voor alle abonnees, je moet het alleen nog even activeren. De instructies vind je ook op de gouden flyer.

Boeiende jaren

We kijken ook vooruit. Waar staan we over tien of twintig jaar? Rijden we elektrisch, op waterstof of gewoon fossiel? Rijden we zelf of worden we gereden? En hoe ziet het autobedrijf er straks uit? Lastig te beantwoorden, want er spelen veel factoren mee. Welke keuzes maken autofabrikanten? Welke rol spelen techbedrijven? Wat gaan overheden doen? Fossiele brandstoffen verbieden? Ik denk niet dat het zover komt, maar weet wel dat we boeiende jaren tegemoet gaan. AMT blijft je daarover informeren. Nu en tot in de verre toekomst.

Het jubileumnummer van AMT 75 jaar is de maarteditie en verscheen vrijdag 25 maart. Nog geen abonnee? Bekijk dan onze aanbiedingen. Je ontvangt dan vanzelfsprekend nog het jubileumnummer en de instructies om mee te dingen naar de te winnen prijzen.

Reageer op dit artikel