blog

Blog: Meer vat op de toekomst

Home

Blog: Meer vat op de toekomst

De grootste autoshow van Europa zit er op. Afgelopen zondag was de laatste dag van de IAA Frankfurt. Een mega autoshow bomvol autonieuws. En de autofabrikanten tonen er hun toekomstideeën waar de meesten vol inzetten op meer elektrisch en meer connected. En vooral bij de toeleveranciers van die autofabrikanten zie je op de IAA nu al de techniek die dat straks mogelijk gaat maken. Ons verslag van de IAA met al die toekomstige ontwikkelingen houd je te goed tot de volgende AMT.

Tja toekomst, soms is ie er ineens niet meer. Kijk maar in de nieuwste AMT. Koppelingsspecialist HE Autotechniek is een begrip in Den Haag en omstreken. We maakten er een reportage. Maar kort na ons bezoek bleek dat het bedrijf in zwaar weer zit. Geen toekomst meer? Daar lijkt het op.
Wie dat voor wil blijven zal grip moeten houden op zijn toekomst. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? We helpen graag een handje. Over zeven weken start AMT Live 2015. Nieuwe partners stellen zich voor en we laten echt een stukje toekomst zien. Niet alleen in de kennissessies over bijvoorbeeld waterstoftechniek. Maar ook in samenwerking met de RDW en equipmentleveranciers leggen we een ‘APK-straat van de toekomst’ neer. Geen kilometerstand meer opschrijven, want die wordt uitgelezen. Het bandenprofiel wordt automatisch gemeten, net als de koplamphoogte. Is dit de toekomst van de APK? Zou kunnen, technisch gezien kan het. Maar of het in de toekomst van jouw autobedrijf past? Kom naar AMT Live en wissel van gedachten daarover met de RDW.
Wil je nog meer vat op de toekomst? Lees dan het thema ‘Werkplaats-special’ in AMT 9. Welke gegevens verzamel jij van jouw klantenauto’s? Hoe sla je die op? En belangrijker: kijk je terug of juist vooruit? Met het goed bijhouden van de juiste gegevens kun je toekomstig onderhoud voorspellen.
Twaalf equipmentleveranciers geven tips om meer efficiency uit de werkplaats te halen. Ook dat is lekker voor een mooie toekomst. Natuurlijk ontbreekt de techniek ook niet in de 116 pagina’s dikke AMT 9. We vergelijken bijvoorbeeld twee nieuwe driecilinders. De 1.0 TSI van Volkswagen en 1.0 Ecotec van Opel. Op het oog gelijke motoren, maar technisch toch heel verschillend. Ik wens je veel leesplezier.

Tom Polman - hoofdredacteur AMT

Tom Polman – Hoofdredacteur AMT

AMT 9 viel vrijdag 25 september bij de abonnees op de mat. Heb je nog geen abonnement? Bekijk dan onze aantrekkelijke aanbiedingen.

Kom jij ook kennis tanken op AMT Live? Bekijk het programma via www.amtlive.nl en schrijf je vandaag nog in.

Reageer op dit artikel