artikel

AMT Eindejaarswedstrijd: Win je eigen V8-motor!

Home 2020

Lees jij elke AMT van voor naar achter helemaal door? Mooi, deze maand kan je dat een V8-motor opleveren. Je moet ‘m wel zelf in elkaar bouwen, maar dat moet een feest voor elke techneut zijn. Kers op de taart? Het moment van starten, lopen. Beantwoord de vragen en win!

AMT Eindejaarswedstrijd: Win je eigen V8-motor!

Einde van het jaar, tijd voor een mooie AMT-winactie. Wat staat er op het spel? De winnaar krijgt een Haynes V8-motor bouwpakket, nummer twee ontvangt de Haynes combustion engine 4-in-lijn en voor nummer drie ligt het boek ‘Car Science’ van Top Gear’s Richard Hammond klaar. Kortom, er valt heel wat te knutselen en lezen begin 2019.

Wat moet je doen?

Vier multiple choice en één open vraag staan er tussen jou en de prijzen. De antwoorden? Die staan in AMT 12 welke je hier ook digitaal kan lezen als abonnee. Gebruik het antwoordformulier hieronder of in het maanddossier om jouw antwoorden door te geven. Je hebt tot 5 januari om mee te doen!

De vragen

1. Hoeveel toeren kan het knappe Cosworth kleppensysteem aan?
A. 6000 rpm
B. 7500 rpm
C. 8000 rpm
D. 8500 rpm

2. Hoeveel exemplaren zijn er van de Ferrari Enzo gebouwd?
A. 400
B. 449
C. 399
D. 500

3. Waar staat foutcode IEM-B200013 voor?
A. Electric Machine Connector. General Electrical Failures. Circuit closed
B. Fout niveau 1 isolatie spanningssysteem hybride/EV-accu
C. Fout niveau 1 BECM-module hybride/EV-accu
D. Electric Machine Connector. General Electrical Failures. Circuit open

4. Bekijk de tekening van een injector.

*klik op de foto voor een groot formaat

Door slijtage is de A-smoring groter geworden. Welk gevolg heeft dat?
A. De injector reageert trager
B. De injector reageert sneller
C. Het sproeibeeld raakt verstoord
D. Bij vollast schrijft het systeem de foutcode: ‘Raildruk te laag’.

5. Blader even naar het Back to Basics-artikel op pagina 40 in AMT 12.

In de tweede case meet de klant (samen met zijn handige buurman) aan de dynamo. Met contact aan meten zij 2 volt op D+. Bij nauwkeurig nameten blijkt dit achteraf 2,4 volt te zijn. De fabrikant van de dynamo geeft op dat de weerstand van de rotorspoel en de spanningsregelaar samen 20 Ω is. De accuspanning is 12,4 volt. Bereken het vermogen van het laadstroomlampje.

Bonusvraag

Tja, stel nou dat we heel veel goede antwoorden binnen krijgen, wat dan? De bonusvraag is een inschattingsvraag en vul je ook in op het formulier. De vraag luidt: Hoeveel pagina’s AMT (excl. AMT Ondernemen) vielen er in 2018 in totaal op de deurmat?

Dit zijn mijn antwoorden

Heb je de antwoorden gevonden? Vul ze in het formulier hieronder in en denk aan je persoonsgegevens zodat we je kunnen bereiken als je een van de winnaars bent.


Reageer op dit artikel