artikel

Fototerugblik op geslaagd autotechnisch kennisevent AMT Live 2017

Home 1361

Fototerugblik op geslaagd autotechnisch kennisevent AMT Live 2017

Op 15 en 16 november openden we de deuren voor de zesde editie van AMT Live. Het Autotron stond opnieuw in het teken van vele kennissessies, demonstraties en talloze gesprekken waarin kennis werd uitgewisseld. Wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement. Geniet met ons mee in dit fotoverslag. Zie hoe het er aan toe ging en lees wat bezoekers ervan vonden. Van de kennissessies en demonstraties tot de finale Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst.

De kern van AMT Live wordt gevormd door de kennissessies verdeeld over vier theaters. Er was keuze uit 24 kennissessies, verdeeld over zes rondes. Op tijd in het theater zijn was hard nodig, want veel sessies zaten bomvol, waarbij velen zelfs moesten staan. Hieronder vind je nog veel meer sfeerbeelden van twee geslaagde dagen AMT Live 2017.

Fotoverslag:

 

Ook dit jaar konden bezoekers aansluiten bij de Kennistour. Er was keuze uit zes verschillende routes, waarbij je in een uur werd rondgeleid door een AMT-host langs verschillende partners. Die partners gaven een pitch over hoe zij hulp bieden in de veranderende autobranche.

 

De kennissessie van De Sutter draaide om mechanische problemen en revisies.

 

Op de AMT-stand gingen we in gesprek met veel bezoekers. Wat vind je van AMT? Wat kan beter? Ook de Giulia Quadrifoglio trok publiek, net als de AMT Diagnose Boot Camp-auto, waarin een storing opgelost kon worden.

 

Proosten in het AMT Café op tien jaar AMT Garageforum, met onder andere een deel van de AMT Topmonteurs.

Hoe voer je pass-thru uit? Het werd live gedemonstreert!

 

“Bezoekers waren zeer geïnteresseerd en kwamen met gerichte vragen”, was een veelgehoorde reactie van de partners van AMT Live. Kennis werd dan ook volop gedeeld.

Naast kennissessies organiseerden vele partners demonstraties of een quiz waarmee prijzen te verdienen waren.

 

Midden op AMT Live: het Horecaplein waar de AMT-quiz en finales Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-finales plaatsvonden. Ook was hier volop gelegenheid om te netwerken.

 

Op het AMT Horecaplein stond deze Pitstop Challenge auto. Wie de snelste dagtijd neerzette met zijn collega’s won kaarten voor de F1-wedstrijd van Spa-Francorchamps!

 

Eerste reacties van bezoekers

Eerste reacties van bezoekers
We kijken weer terug op een geslaagd kennisevenement. Wat vonden de bezoekers?
“Wat ziet het er allemaal weer ontzettend goed uit, heel anders dan de andere evenementen in onze branche.”
“Het is al mijn vijfde keer, en ook dit jaar ben ik onder de indruk van het programma. Er zijn weer bijzonder interessante onderwerpen.”
“Ik heb hele goede gesprekken gehad met de bezoekers. Het zijn er inderdaad geen duizenden, maar daar heb je ook geen tijd voor. En de bezoekers kwamen veelal allemaal met gerichte vragen. Helemaal top!”
Alleen maar positief? Nee hoor, ook op de zesde editie zagen we verbeterpunten:
”De kennistheaters zaten dit jaar bij de technische sessies wel héél snel vol. Ik had geen plaats, en dat vond ik toch wel jammer. Maar… ik kom morgen weer.”
“Het blijft soms lastig om te kiezen naar welke kennissessie ik ga, want soms vinden juist twee hele aansprekende sessies tegelijk plaats.”
“Ik vind het er geweldig uitzien, maar het aantal standhouders vond ik wat klein. Ik zie liever een grotere beursvloer eromheen.”Die laatste opmerking is een treffende. AMT Live was dit jaar voor het laatst in Autotron Rosmalen. We gaan namelijk samenwerken met de AutoProf. We nemen het beste van AMT Live (kennistheaters, demonstraties en ontmoetingsplein) mee naar de AutoProf van Gorinchem (30, 31 januari en 1 februari) en Hardenberg (oktober). AMT Live blijft Leren, Beleven en Ontmoeten en daarmee geven we een kennisinjectie aan de AutoProf, en profiteert de AMT Live-bezoeker van meer partners die AutoProf biedt. Tot in januari!

 

Ook op het gebied van olie en smering valt er genoeg te leren.

 

Op de stand van Tech360 draaide het om pass-thru. Hoe voer je dit uit? Een en ander werd live gedemonstreerd.

 

De finale van Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst vond plaats op dag twee en trok veel publiek. Hier in actie, Stijn van den Oever. Niet veel later mocht hij zich Autotechnicus van de Toekomst noemen.

 

Als afsluiting van AMT Live verzorgde Jan Wouters, manager innovation bij AutomotiveNL en directeur NCAD, de AMT Quiz. Hoeveel kennis hebben bezoekers over innovaties in de autotechniek?

 

Wij hebben genoten van AMT Live, en eind januari kun je AMT Live opnieuw bezoeken tijdens de Autoprof – AMT Live in Gorinchem. Tot dan!

Nog veel meer foto’s

Er zijn ontzettend veel foto’s gemaakt van AMT Live die we natuurlijk niet allemaal hier kwijt kunnen. Bekijk meer foto’s eind deze week via het foto-album op onze Facebook-pagina.

Reageer op dit artikel