artikel

AMT-ATG Kennistest: Eerste vijf finalisten bekend

Home

AMT-ATG Kennistest: Eerste vijf finalisten bekend

Eind juni gingen we van start met een korte reeks AMT-ATG kennistesten in aanloop naar AMT Live. Elke maand plaatst de Top-5 zich voor de finale op dit live kennisevenement in november. Inmiddels zit de eerste kennistest erop met als onderwerp ‘Common rail in de praktijk’. Wie hebben zich geplaatst voor de finale?

Het bleek meteen al een lastige, deze eerste kennistest. Is dat omdat de kennis wat betreft common railtechniek toch vrij lastig is? Uiteindelijk haalde niemand een 100% score. Maar wie kwamen daar dan dichtbij?

De Top-5

Het merendeel van alle deelnemers haalde een score van 60 procent of hoger. Een aantal bleef eronder, maar het lag dicht bij elkaar. Iwan Kennis bleek deze maand de beste. Hem kennen we als AMT Topmonteur en hij deed in 2012 ook mee aan de AMT-ATG kenniscompetitiefinale. Met een score van 93% is hij de eerste finalist. Op de tweede plaatst volgt met 87% Pieter Jan de Wolf. Plaats drie, vier en vijf gaan naar Maarten Peters, Arjen Hofstra en Erik Smeets. Alle drie met een score van 80%. Gefeliciteerd, en op naar de finale op AMT Live!

Nieuwe kennistest

De nieuwe kennistest staat inmiddels weer klaar op AMT.nl, maar je vindt de link ook via het AMT Garageforum en onze Facebookpagina. Onderwerp van de tweede kennistest is ‘Intelligente remsystemen’. De hedendaagse auto zit vol met handige systemen. Van adaptieve cruise control tot lane departure warning. Camera’s, laser- en radarsensoren houden alles in de gaten. Het voorkomen van ongevallen en extra comfort is daarbij het belangrijkste doel.
Al die systemen werken mooi met elkaar samen door de onderlinge verbinding, maar wat als een berijder klachten heeft? Is er sprake van een technisch defect? Of is er sprake van verkeerde bediening? De noodzaak om de systemen goed te kennen is dan zeker van belang. Test nu jouw kennis met betrekking tot ‘Intelligente remsystemen’ en plaats je voor de finale op AMT Live!

Succes met deze tweede AMT-ATG Kennistest.

Let op: De test werkt het beste in Internet Explorer.

Reageer op dit artikel