Continental denkt na over eigen accufabriek

Continental overweegt in de productie van accu's voor elektrische auto's te stappen. Dat heeft topman Elmar Degenhart gezegd in een vraaggesprek met vakblad Automobilwoche dat dit weekeinde is gepubliceerd.
Delen:
Continental Roding Validation Center in Duitsland, waar ontwikkeling van aandrijflijnen plaatsvindt.

Volgens Continental is met de bouw van een accufabriek een investeringssom van zo’n 3 miljard euro gemoeid. Dat zou voldoende moeten zijn voor een productiecapaciteit van een half miljoen batterijen per jaar. Om de kosten te kunnen verdelen denkt Continental erover na in zee te gaan met een aantal partners.

Duitsland te duur voor Continental

De kans dat de fabriek in Duitsland komt te staan is volgens Degenhart klein. Daarvoor liggen de stroomprijzen in het land eenvoudigweg te hoog. De topman wijst erop dat concurrenten als LG en Samsung zijn neergestreken in Polen en Hongarije, waar energie de helft goedkoper is.

Nederland wil accufabriek Tesla binnenhalen

Batterijtechniek is niet nieuw voor Continental. Op de IAA van 2017 presenteerden de Duitsers al hun 48 Volt hybride aandrijftechniek.
Batterijtechniek is niet nieuw voor Continental. Op de IAA van 2017 presenteerden de Duitsers al hun 48 Volt hybride aandrijftechniek.

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft eveneens plannen voor een grote fabriek in Europa, waar ook accu’s gemaakt gaan worden. Nederland behoort tot de landen die zich sterk maken om die productiefaciliteit te mogen huisvesten. Ook hier is de concurrentie uit met name Oost-Europa erg groot.