nieuws

AA-Equipment Benelux-importeur van Bartec-TPMS

Werkplaats & Onderhoud

AA-Equipment Benelux-importeur van Bartec-TPMS

TPMS (tyre-pressure monitoring system) is verplicht op alle nieuwe automodellen. Vanaf 1 november 2014 moeten alle nieuwe auto’s van een TPMS zijn voorzien; ook op de nieuwe auto’s van al langer bestaande modellen. De vraag naar gebruiksvriendelijk TPMS-gereedschap groeit daarom snel en dat is voor AA-Equipment reden geweest om Bartec te importeren.

Bartec is een TPMS-specialist voor de OE markt, maar voor de aftermarket ontwikkelde Bartec de Tech400 en Tech500. Beiden zijn volgens AA-Equipment zeer gebruiksvriendelijk. De Tech400SD beschikt over software om een diagnose te stellen en de belangrijkste Europese, Aziatische en Amerikaanse automerken te programmeren. Via de 16 polige OBDII connector spoort de Tech400SD problemen op en reset het de TPMS‑besturingsmodule. Op het filmpje hieronder zijn de mogelijkheden van de ‘400’ te zien.

Het tweede Bartec TPMS-gereedschap is de Tech500, die eveneens gemakkelijk is te bedienen. Het display is groot, het toetsenbord is vetbestendig en de software is intuïtief. Het menu kent onder ander de opties: auto controleren, sensor programmeren en inleren. Prijzen van beide Bartec’s op aanvraag bij AA-Equipment.

Reageer op dit artikel